Historie

De geschiedenis van Garage Schimmel begint al voor 1960. In Klarenbeek wordt door de vader van de huidige eigenaar, Evert Jan Schimmel, een bedrijf opgericht in Kevers en tractoren. Dit moment vormt de start van het familiebedrijf. In 1965 begint ‘pa’ Schimmel officieel met garage Schimmel. Pa Schimmel weet dan al precies hoe hij de zaken gaat aanpakken: een hoge en constante kwaliteit van zijn diensten en een betrouwbare en correcte benadering van klanten. De werkzaamheden nemen steeds toe en daarmee ook het ruimtegebrek. Een verbouwing is op een gegeven moment onvermijdelijk.

Op vrijdag 21 november 1975 vindt de officiële opening plaats van het fors uitgebreide garagebedrijf. De werkruimte is uitgebreid en voor die tijd modern ingericht met alle benodigde apparatuur. Het personeelsbestand blijft in de loop der jaren groeien en zoon Bert, die in Apeldoorn de ATS bezoekt, brengt heel wat uurtjes in de garage van zijn vader door.

In 1980 treedt Bert Schimmel officieel bij zijn vader in loondienst en vanaf 1987 runt hij met zijn vader samen het bedrijf. In 1992 neemt hij officieel het bedrijf van zijn vader over. Sindsdien zet Bert Schimmel met dezelfde passie als die van zijn vader het bedrijf voort. Garage Schimmel is een echt familiebedrijf, want de broer van Bert, Wim Schimmel, werkt ook al jaren bij het bedrijf. Door de jaren heen is het pand ingrijpend verbouwd om aan Arbo- en milieueisen te voldoen.

Remco Rovers, die vanaf 2009 werkzaam is bij Garage Schimmel, komt vanaf 2012 als mede-eigenaar bij de zaak, en doet dit nu dus samen met Bert Schimmel. Bert en Anita Schimmel willen al vroeg de zaken goed geregeld hebben. Hun beide zonen zijn naar Canada geëmigreerd en zullen helaas het bedrijf in de toekomst niet overnemen. Dat een ‘niet’ Schimmel nu ook in de zaak zit, betekent niet dat de zaken anders zullen gaan. Wij blijven altijd een solide familiebedrijf dat is uitgegroeid tot één van de beste in de omgeving.